Gestoomde groenten met charmouladressing: Khodra mfouar & msarmel


Wil je meer groenten eten maar gaat het allemaal niet zo vlotjes?
Probeer dan eens groenten te stomen en ze vervolgens te mengen met  een typische Marokkaanse marinade als dressing.



Bereidingswijze:

Dressing is genoeg voor 1 kilo groenten naar keuze

Groenten naar keuze
wat is lekker om te stomen?
-Aubergine
- courgette
- meirapen
- pompoen
- Pastinaak
- wortels
- sjalotten (of rode ui heerlijk!)
- bloemkool
- knolselderij
- prei (kort gestoomd!)
- Spruitjes


Basis charmouladressing voor warme salades:
1 geraspte teen knoflook
1/2 fijngesneden kleine rode ui
2 eetlepels fijngesneden koriander
2 eetlepels fijngesneden peterselie
1/2 eetlepel zoete paprikapoeder
1/2 theelepel komijnpoeder
2 eetlepels natuurazijn
1 eetlepel citroensap
5 eetlepels olijfolie
snuf zout

Bereidingswijze:

Was de groenten en schil ze indien nodig. Snij ze in evengrote stukken zodat de groenten gelijk garen.
Stoom ze vervolgens gaar,  de gaartijd is afhankelijk van de gekozen groenten. Probeer ze niet lang te stomen, zorg voor beetgare groenten. Behalve de aubergine die wil je niet beetgaar eten.
Meng alle ingrediënten voor de dressing en marineer de groenten wanneer ze nog warm zijn.

Je kan de groenten warm eten maar ikzelf vind ze lauwwarm tot koud het lekkerst. Serveer ze naast de gebruikelijke maaltijd om zo meer groenten te eten of serveer ze naast een vleesgerecht zoals deze deze spiesjes, leverfrietjes, kibbeh of deze del3a (bout). Daarnaast zijn deze groenten ideaal voor een buffet of mezzetafel.

Ik moet zeggen dat de wortel erg lekker is op een pitabroodje met falafel en de aubergine prima smaken op een cracker met hummus.


Zin in een andere gerecht met:

 

Aubergine? klik hier
Wortel? klik hier
Courgette? Klik hier
Meiraap? klik hier

of groenten in het algemeen? Klik dan hier

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...