Amandel & dadel koekjes (ghriba b louz oe tmar)



Zin in een zoete, notige, zacht maar toch knapperig koekje gekregen? Zet de thee maar alvast klaar.



Ingrediënten:

175 gr zachte boter
100 ml zonnebloemolie
125 gr suiker
1 ei
150 gr dadelpasta *
125 gr amandelen ongepeld en gemalen
50 ml pure oranjebloesemwater**
600 gr bloem.
snuf zout
1 afgestreken tl bakpoeder (ongeveer 4/5gr)

extra poedersuiker

* Ontpit 200 gr dadels en stoom deze zacht. Mix in een keukenmachine tot een pasta. Of gebruik kant en klare dadelpasta.
** Gebruik je het groene flesje en ben je gek op de smaak? Gebruik dan 50 ml, zo niet neem dan 25 oranjebloesemwater en 25 ml water.

Bereidingswijze:
Mix de boter, olie en suiker tot crème.
Voeg ei, dadelpasta, amandelen en oranjebloesemwater toe en meng alles goed door.
Voeg het snufje zout en de (gezeefde) bakpoeder toe.
Tenslotte kun je de bloem nu in delen toevoegen terwijl je blijft kneden.
Maak van het deeg balletjes deeg, de grote mag je helemaal zelf kiezen. Als je ze wilt versieren dan is dat prima en anders vorm je gewoon balletjes die je een beetje plat maakt.Ik maakte gebruik van een koekjes-pincet, deze is voornamelijk te vinden bij Marokkaanse winkels/kramen die bak benodigdheden verkopen.
Als jij die ook wilt gebruiken: hou het deegballetje schuin vast tussen je duim en wijsvinger. Knijp nu schuin in de randen en ga zo het hele balletje rond.


Bak ze in 12-15 mooi bruin in een voorverwarmde oven (175c).
Bij deze koekjes vind ik het lekkerder wanneer ze wat gebruind zijn, maar dat is een kwestie van smaak.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...