Rgaif uit de oven met een vegetarische vulling


Hier kan je toch zo een hap van nemen?
Ingredi├źnten voor  8 tot 10 stuks.

250 gr bloem
100 gr griesmeel fijn
1 zakje bakpoeder
1/2 tl zout
+/- 150 ml lauwwarm water
1 ei
25 zachte boter

vulling:
1 teen knoflook
1 el gemberpasta (5cm)
2 uien of een grote bos bosuien
1 grote paprika of 2 kleine (meerdere kleuren)
1 zakje glasmihoen
2 tl tomatenpuree
1 tl paprikapoeder
half bosje korianderblad
1 grote wortel  of 2 kleinere geraspt
1 courgette geraspt

optioneel schil van halve ingemaakte citroen
optioneel: 3 el olijven in ringen.

extra 150ml olie 

Bereidingswijze:
Los de gist op in 100ml water.
Meng griesmeel, bloem en zout. Maak vervolgens een kuiltje in het midden en giet daar het gistwater in.  Roer vervolgens vanuit het midden het bloem/griesmeelmengsel met het gistwater. Voeg de zachte boter en losgeklopte ei toe en kneed het deeg. Voeg dan vervolgens een beetje voor beetje de overige water toe terwijl je stevig blijft doorkneden. Het deeg dient elastisch en zacht te zijn. 
Laat het dan rusten.

Voor de vulling:
Snij de  paprika, knoflook en ui  fijn.
Bak deze glazig in de olie. Voeg dan alle ingredienten toe behalve de koriander, mie en courgette. Bak alles goed aan en voeg dan de courgette toe. (wil je er olijven of citroen in? voeg deze dan nu toe)
Verwarm de mie in heet water en snij deze vervolgens klein.
Snij de koriander fijn. Voeg mie en koriander aan de gare groentemengsel, roer alles goed door en haal vervolgens van het vuur. Laat de vulling afkoelen.

Besmeer je handen met olie en verdeel het deeg in 8 of 10 stuks. Ik hou er zelf van om een beetje paprikapoeder en tijmpoeder of italiaanse kruiden aan de olie toe te voegen. Geeft net dat extra beetje smaak. Verdeel wat olie over je werkplek (dienblad) en over je deegbol, druk deze plat en duw dan voorzichtig uit tot een dunne plak. Gebruik hiervoor genoeg olie en duw niet te hard anders scheurt het deeg. Je gaat voor een mooie dunne deeg, maar laat het deeg in het midden niet te dun worden aangezien je daar de vulling op legt. Verdeel de vulling over het midden van het deeg
Neem de rechterdeel van de lap en sla deze over de vulling, Neem nu het linkerdeel en  sla deze over de net omgeslagen rechterdeel. Nu heb je dus een lange rechthoek. Sla de onderkant over het midden en vervolgens de bovenkant over het midden. Je hebt nu een vierkant. Smeer een dienblad in met olie en leg daar je rgaif op, laat rusten terwijl je verder gaat met de overige deegbollen. Omdat ik gebruik maak van de kruiden en paprikapoeder gaat het drukken wat stroever.  Daarom zien ze er iets minder mooi uit.
Smeer ze voor het bakken nog even in met olie. Je kan ze ook besmeren met een losgeklopte ei en bestrooien met sesamzaad. Bak af in een voorverwarmde oven (200c). Ze hebben ongeveer 15 minuten nodig. 


Serveer met harissa of chilisaus.
Wil je toch vlees/vis gebruiken? Deze vulling is ook lekker met garnalen of kipfilet.


Wil je misschien een andere vulling of vorm?
Kijk dan eens naar deze recept of deze

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...