Panna Cotta met aardbeien, verveine en munt



Aardbeien, munt, verveine en room.
Hoe eenvoudig kan lekker zijn.

Verveine is niet heel bekend in Nederland, helaas. Je kan het ook vinden onder de namen 'citroenverbena of ijzerhard'. Marokkaanse winkels verkopen voornamelijk gedroogde verveine. Mocht je het toch niet kunnen vinden dan kan je ook gewoon 2 munttakjes of een takje citroenmelisse gebruiken.




Ingrediënten:
deze hoeveelheid is genoeg voor 8 glazen die je voor de helft vult. Of 4 glazen die je helemaal vult.

400ml room
200 ml melk
50 gr suiker
5  gr poedergelatine of 4 blaadjes gelatine (maak je geen gebruik van glazen dan 6 gram/4,5 blaadjes)
50 ml water
2 takjes verveine

300 gr aardbeien
5 blaadjes munt
evt 1 el poedersuiker



Bereidingswijze:
Meng room, melk en suiker tot de suiker is opgelost. Voeg de verveine toe en verwarm op laag temperatuur. Het moet niet gaan koken maar je wilt de verveine genoeg tijd geven om te trekken. Zo'n 10 minuten is prima.

Meng in die 10 minuten ondertussen de poedergelatine met het water of week de gelatineblaadjes in het water. Voeg vervolgens toe aan de warme room die je van het vuur hebt afgehaald, let op: knijp de blaadjes goed uit maar de poedergelatine lost al op in het water en dus voeg je alles toe. Los de gelatine helemaal op en en laat kort rusten.
Verdeel over de gekozen vormpjes en laat afgedekt opstijven in de koelkast voor minimaal 4 uur.

Snij de aardbeien vlak voor het serveren in plakjes. Snij de muntblaadjes heel fijn en meng samen met de aardbeien. Als de aardbeien niet heel zoet zijn voeg dan een beetje poedersuiker toe.



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...