Een eigen kookboek maken...Natuurlijk moest er bij mij een tajine op de voorkant
Ik weet niet hoe het er bij anderen aan toegaat maar in onze familie appgroep gaat het 80% van de tijd om eten. Niet alleen om wát te gaan eten maar ook om hoe iets ook al weer gemaakt moet worden, die laatste vraag is dan ook specifiek aan mij gericht. Meer dan eens stuur ik een link zodat ze aan de slag kunnen maar soms ben ik toch aan het uittikken hoe zij één van hun lievelingsrecepten kunnen maken.  Een oplossing hiervoor was om mijn recepten uit te printen, in een map te stoppen zodat ik van het gezeur af zou zijn.  Maar gelukkig bestaan er ook andere manieren, zelf een kookboek maken bijvoorbeeld! Zo ging ik aan de slag met een kookboek bij webprint.
Nu zullen sommige zich afvragen wat hier nou zo leuk aan is en wat zij er zelf nu aan hebben?  Ten eerste is het handig voor vergeetachtige mensen zoals ik die recepten kwijt raken en/of niet meer herinneren hoe iets gemaakt wordt. Je verzamelt jouw recepten die je niet kwijt wilt raken in een boek en hebt zo je eigen recepten bij de hand.  Daarnaast is het een ontzettend leuk cadeau om te geven aan anderen.  Je kan als ouder een kookboek met alle familierecepten geven aan kinderen die op zichzelf gaan wonen. Of je verzamelt de oude recepten van oma zodat je die niet kwijtraakt.  Mensen die (plotseling) ergens allergisch voor blijken te zijn of een bepaald dieet moeten volgen zullen erg blij worden van een boek met passende recepten. Een (basis) kookboek is ook handig voor stellen die gaan samenwonen/trouwen. En zo kan je meer redenen verzinnen.


OOTD: Ik draag hier mijn mooie idoukan 'n tiznit.


Ik ging aan de slag met de favorieten van mijn familie. Zo kon ik een boek vullen waaruit eenieder iets kon halen wat hij/zij lekker vond. En leuk dat het is! Ik wil niet té enthousiast  gaan doen maar ik vond het echt leuk om te bedenken welke recepten en foto’s ik wilde gebruiken. Ik snap die kookboekenauteurs wel die maar kookboeken blijven uitgeven, het is echt leuk.Recept van de griesmeel koeken en de griesmeelpancakes.


Het samenstellen is heel makkelijk en je bent met een goede voorbereiding zo klaar. Als je weet welke recepten je wilt en welke maat boek of hoeveel je ervoor wilt betalen dan kan je meteen beginnen.  Alles wijst voor zich, je hebt genoeg keuzemogelijkheden van verschillende kaften, papier en groottes. Daarnaast geeft webprint  natuurlijk genoeg informatie waarmee je aan de slag kunt. Uploaden, tikken, kleurtjes en achtergrond kiezen en je bent klaar.  Binnen enkele dagen heb je je kookboek al in huis, sneller dan ik had verwacht. 
Krijg zelf al meteen zin in de ze sucuk-broodjes

Waar ik wel achteraf (helaas) achterkwam is dat het lettertype groter is dan ik dacht, ik had mij daar op verkeken. Ik koos namelijk voor een vierkanten XL-kookboek en die is groter dan ik dacht, let dus goed op de lettertype. Je kan natuurlijk meer recepten kwijt als je een kleinere lettertype gebruikt, al vond mijn moeder het ook prettig om zonder leesbril de recepten te kunnen lezen ;) . 

Ik ben nu zelf al aan het nadenken wat mijn 2de kookboek gaat worden, wellicht dat ik eens (oud)tantes ga vragen naar ouderwetse recepten die vergeten zijn of een koekjesboek met alleen maar koekjesrecepten. Of met alleen maar auberginerecepten aangezien ik gek ben op aubergine. Ik zou zeggen: kijk eens rond, wellicht vind je het ook een leuk idee.Ps. Je dacht zeker iets heel anders toen je de titel las. Nou wie weet wat de toekomst gaat brengen.


Deze review bevat producten die door een merk of bedrijf zijn opgestuurd. 

4 opmerkingen:

 1. Dit staat ook op mijn to do lijstje! Elke keer naar je website gaan op je telefoon of tablet is ook niet altijd handig vooral als je wifi het even niet doet bijv!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vorig jaar op vakantie was het verschrikkelijk. Met de ramadan/suikerfeest was ik dus recepten aan het zoeken en de internet deed het niet altijd.
   Maar zo'n kookboek is ook gewoon leuk om te hebben :D

   Verwijderen
 2. Oh wat zou ik graag jouw kookboek willen bestellen. Ik ben Nederlandse met een Assyrische/Irakeze vriend/schoonfamilie. Ik kook bijna alleen maar arabisch en interesseer mij steeds meer ik de marrokaanse keuken. Het ziet er allemaal zo lekker uit. Wanneer je een kookboek uitbrengt zal ik de eerste zijn die deze besteld. Bedankt voor het delen van je recepten en ik wens je veel goeds, geluk en gezondheid in het leven :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dankjewel voor het compliment Marloes! En ik wens je hetzelfde terug.

   En een leuke combinatie Assyrisch/Irakees, heerlijke keuken hebben ze daar.

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...