Zachte boterige sinaasappelvanillekoekjes




Ik ben echt van de eenvoudige koekjes, Mengen, rollen, bakken en klaar. Het is ook gewoon
zo lekker en makkelijk, met weinig ingrediënten en energie heb je een bord vol lekkere koekjes.
Soms is het leven zo makkelijk maar maken we het onszelf gewoon ontzettend moeilijk.

Neemt niet weg dat ik voor mezelf heb besloten dat ik toch eens aan de veel tijd kostende koekjes moet beginnen. Gewoon om eens iets anders te doen dan anders, misschien komt dan mijn liefde voor bakken weer eens terug. 
Voor nu ben ik zeer tevreden met deze zachte koekjes die smelten op je tong. Glaasje atay/thee erbij en klaar is Fatima.
Mocht je nog interesse hebben in andere koekje, klik dan hier



Ingrediënten voor ongeveer 40 stuks:

200 gr zachte róómboter (echt je moet roomboter gebruiken!!)
rasp en sap van 1 sinaasappel
2 eieren
100 gr poedersuiker
merg uit 1 vanillestokje
7 gr bakpoeder, gezeefd.
380 gr bloem, gezeefd.

decoratie: gekonfijte sinaasappelschil
evt. poedersuiker
evt. chocolade

Bereidingswijze:
het best kan je de deeg met een mixer maken, met de hand duurt het namelijk een stuk langer en is het erg plakkerig.

Mix boter met de suiker en vanille tot een bleke crème, voeg 1 voor 1 de eieren toe. Voeg vervolgens de sinaasappelsap, rasp en bakpoeder toe en mix alles goed door. Neem nu een spatel en spatel voorzichtig de bloem er een beetje voor beetje doorheen.
Laat het deeg 15 minuten koel staan (in de koelkast gaat het sneller).

Verwarm je oven voor op 170c.

Rol van het deeg kleine balletjes van ongeveer 2cm breed.  Leg de koekjes niet te dicht bij elkaar, ze zetten namelijk uit. Stop  in elk balletje een stukje gekonfijte sinaasappelschil in en bak ze in 12 minuten lichtbruin. Let vooral op dat de onderwarmte niet te sterk staat. De koekjes mogen best wat bleekjes zijn.

Laat ze afkoelen. Mocht je dat willen dan kan je er nog wat poedersuiker overheen strooien of met gesmolten chocolade leuke streepjes maken. Au naturel zijn ze ook prima.



Mocht je geen fan zijn van sinaasappelsap dan kan je ook citroensap gebruiken of gewoon water, in het laatste geval heb je dus vanillekoekjes.

2 opmerkingen:

  1. Wat zien deze koekjes er lekker uit!! En niet moeilijk te maken, ik heb je recept dan ook opgeslagen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dag Nell,

      heel makkelijk! Hopelijk zullen ze je smaken.
      Groetjes,
      Fatima

      Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...