Knoflookgarnalen met peterselie en chili.Ik ben het levende voorbeeld dat je smaak verandert met de jaren. Vroeger wilde ik geen eens garnalen proeven laat staan dat ik ze ook nog eens op ging eten. Tegenwoordig kan ik ze de hele dag door eten. Nog beter tegenwoordig begin ik het zelf pellen van de garnalen lekker te vinden. Ik voorspel dat ik binnen enkele jaren tot de groep zal behoren die de garnalenhoofden leegzuigt en/of opeet.

Met de ongepelde garnalen doe ik eigenlijk niet veel bijzonders, ik gooi ze in de pan, mik er nog wat lekkers bij en serveer ze direct.  Afhankelijk van waar ik zin in heb voeg ik de ene keer dubbel zoveel boter toe om lekker te kunnen dippen en de andere keer hou ik ze 'droog' omdat ik gewoon wil pellen en eten.


Het recept is een  'op gevoel recept' je moet echt even zelf ontdekken wat je lekker vindt. Mocht je een hekel hebben aan pellen (ik pel ze serieus ook voor de rest van de familie, het heeft iets ontspannends) dan kan je ook gepelde garnalen nemen. Eigenlijk wilde ik een ander recept plaatsen met garnalen maar ik moet daar nog steeds het recept opnieuw maken om zo een foto en exacte ingrediënten te kunnen publiceren. De zomer is lang dus die komt er binnenkort hopelijk wel aan.


Men neme:

Voor 100gr rauwe grote garnalen (gewoon om een hoeveelheid aan te kunnen geven)
1 teentje knoflook geraspt (of een halve als je een grote knoflookbol hebt)
snuf zout
10 a 25gr róómboter
1 el fijngesneden peterselie
1/4 tl chili vlokken (die zie je inderdaad niet op de foto aangezien er iemand mee-at die geen pittigheid verdraagt)
beetje citroensap.

En hoe maak je het dan?

Roomboter laten smelten, als de boter zachtjes begint te pruttelen dan voeg je de garnalen toe. Draai ze om en voeg dan de knoflook, chilipeper en zout toe. Blijf bij je pan staan en schud de garnalen lekker een paar minuten om met de knoflook. Het vuur moet vooral niet te hoog staan anders verbrand de knoflook. Wanneer ze klaar zijn voeg je de peterselie en citroen toe.

Dat was het en dan nu smikkelen.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...