Sucuk (pizza) brood


Deze brood met Turkse sucuk worst is lekker als snack, hapje maar ook als gerecht. Maak en eet dit alleen als je het niet erg vind om 3 dagen naar knoflook te ruiken. Het recept hieronder geeft vier broden, hier kunnen voor een hoofdmaaltijd 4  personen en als hapje zeker een hele groep. Het hangt er maar net vanaf hoé en met wat je het serveert.

ps. je kan ook een andere pittige knoflookworst gebruiken of de broden alleen met tomatensaus&kaas bereiden.Ingrediënten voor 4 broden:
3 sucuk worstjes
1  bol mozzarella
100gr geraspte kaas

deeg:
600gr bloem
150ml lauwwarm melk
200ml lauwwarm water
25 gr verse gist
1 el suiker
2 el olijfolie
1 el zout (ongeveer 12gr)

extra bloem.

Tomatensaus:
1 blik tomaten
1 blik tomatenpuree
1 teen knoflook geraspt
1/2 tl peper
1 tl pul biber (of harissapoeder/chiliflakes)
1 tl zout
1 tl suiker
1 el gedroogde munt, verkruimeld (is optioneel)
2 el fijngesneden peterselie
2 el olijfolie

Bereidingswijze:

We beginnen met het deeg.
Neem een kom/schaal of iets waarin je het deeg wilt kneden. Doe daar de bloem in en maak een kuiltje. Buiten het kuiltje leg je de suiker en zout. In het kuiltje doe je het gist en meng je deze met de melk en het water tot een glad papje. Voeg de olie toe en kneed vervolgens bloem en vocht tot deeg. Kneed zeker 10minuten lang om zo een soepel deeg te krijgen. Het deeg is zacht máár plakt niet meer, dus als het plakt dan moet je even doorkneden en als het dan nog plakt voeg dan een beetje extra bloem toe. Vorm het deeg tot een mooie bol en laat 40 minuten rusten, of tot het deeg verdubbelt is.

Dan begin je met het voorbereiden van de topping:
Saus: Neem de blik tomaten en wrijf/druk de tomaten fijn in een kom. Voeg alle overige ingrediënten toe en meng goed door.
Sucuk: Snijd de sucuk horizontaal doormidden en vervolgens in schuine plakken van 1cm dik.
kaas: Snij de mozzarella doormidden en vervolgens in dunne plakjes.

Als het deeg gerezen is verdeel je deze in 4 gelijke stukken.
De stukken deeg rol je tot je een sliert hebt van 30cm. En vervolgens druk je ze plat tot 20cm ongeveer. Het platdrukken doe je vanaf het midden naar buiten toe, zo voorkom je een hele dikke binnenkant.

Verdeel de saus over de broden en laat overal 1cm van de rand vrij. verdeel daar de sucuk en kaas over. Bak de broden in een voorverwarmde oven (200c) af in ongeveer 20 minuten of tot ze gebakken zijn.

Laat afkoelen en eet smakelijk.
Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...