Aid el adha (offerfeest) 2014.
Komend weekend vieren vele moslims Aid ul Adha/Offerfeest. We spreken bewust niet om slachtfeest omdat de vertaling nu eenmaal offer ipv slacht is. Dat er geslacht gaat worden is zeker maar een paasfeest noemen we ook geen eierenzoeken-feest ;).
Maar dat terzijde naast de religieuze betekenis staat deze feestdag voor vele gezinnen in Nederland in de teken van  familie&vrienden en lekker eten, met daarbij de nadruk op vlees.


En met een overvloed aan vlees ben je waarschijnlijk op zoek naar recepten, nou dan heb ik wel enkele ideeën voor je:
Je kan bijvoorbeeld 'Gestoomd vlees' maken, Shwa/kebab, een kruidige rijstschotel , gekruide vleesreepjes' of  gebruik een poot/bout voor het recept voor 'Del3a'
Met het lever kan je 'Boulfaf' maken of 'leversfrietjes

Maar het draait niet alleen om vlees: salades en dipjes smaken erg lekker naast het vlees.En vergeet de zoetigheden voor bij de thee niet.

Een gezegend Aid el Adha.
Voor de moslims onder ons:
Vergeet niet een deel van het vlees  te doneren (sadaka) aan anderen die het minder hebben of het kunnen gebruiken. Kijk eerst in jouw eigen omgeving naar kennissen/vrienden/familie/buren. Ook zijn er vele moskeeën actief vlees aan het inzamelen om die zo weer uit te delen aan gezinnen die wat minder hebben. Vraag bij de plaatselijke moskeeën naar de mogelijkheden of misschien ken je zelf een gezin die het kan gebruiken? Daarnaast kan je als gemeenschap ook vlees doneren aan de voedselbank/AZC, vraag ook hier eerst naar de mogelijkheden. 
Tenslotte kan je geld doneren aan organisaties die in andere landen vleespakketten samenstellen, denk hierbij onder andere aan  Islamic-relief en Al-Ikhlas.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...