Kidneybeans met tomaat en koriander



De eerste keer dat ik dit maakt, kwam uit noodzaak... ik had niks in huis maar had wel zin in een chili-achtig-iets en zodoende kwam ik hierop terecht.
Zoals zo vaak met zulke eenvoudige gerechten worden ze populairder en populairder. Het gevolg is dat we standaard een paar blikken kidney beans in huis hebben en dit gerecht bijna wekelijks op het menu staat. Je kan het als hoofdmaaltijd nemen, bij ons is het vaak een bijgerecht of onderdeel van tafel vol hapjes.



Ingrediënten voor 2 personen al maaltijd en voor meer personen als bijgerecht:

1 blik kidney beans
2 tomaten geraspt
1 el tomatenpuree
2 teentjes knoflook geraspt.
2 el olie
bosje koriander fijngesneden
zout
1/2 tl komijn
1tl zoete paprikapoeder

evt. wil je het pittiger hebben? Voeg dan harissa of sambal toe

Bereidingswijze:

Neem een diepe steelpan en verwarm daar de olie in. Voeg vervolgens knoflook en geraspte tomaten toe, bak deze een minuut of 2. Voeg vervolgens de overige ingrediënten, behalve de koriander, toe en laat het geheel op zacht vuur een minuut of 10 koken. Voeg de koriander de laatste minuut toe.

Serveer met knapperig brood of witte rijst. Creme fraiche of yoghurt ernaast en geniet.

*Je kan ook gebruik maken van een blik hele tomaten op sap , wrijf de tomaten tussen je handen kapot en volg voor de rest het recept.




7 opmerkingen:

  1. Klinkt goed, gemakkelijk en lekker vullend!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Kan je ook bruine bonen gebruiken hiervoor?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dag Naadjj,

      het kan wel maar ik raad het niet aan.
      Kidneybeans zijn (naar mijn mening) wat zoeter&hartiger en vooral steviger dan bruine bonen. Ze passen goed bij de overige ingredienten.

      Maar je kan het wel proberen natuurlijk, hopelijk smaakt het dan redelijk hetzelfde.

      Mvg,
      Fatima

      Verwijderen
  3. Ik heb zo'n blik gekocht voor de chili con carne. Stond op het pakje.. Als ik dit wist had ik wel kidneybonen genomen. Waar kan je bruine bonen zoal voor gebruiken?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dag Naadjj,

      met bruine bonen kan je stoofschotels maken zoals de le3des in de marokkaanse keuken. Bruine bonen vind ik zelf lekker in soep of verwerkt als een chili mét of zonder gehakt.

      Succes.
      Fatima

      Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...