Tomaat-groentesoep






In onze kantine zijn de soepen te mager gevuld naar mijn smaak.  Ik moet soms de groenten zoeken in de tomaat/groentesoep.  Dan kan ik het beter thuis maken, met net zoveel groenten als ik er maar in kan stoppen.


Ingrediënten: 
                            
700ml groentebouillon
1 klein blikje tomatenpuree
Zoveel mogelijk groenten (soepgroenten bijvoorbeeld)
( bij mij zat er prei, wortel,meiraap ui,doperwten en tuinbonen in)
1 geperste teen knoflook
2 (pruim)tomaten.
1 stengel bleekselderij of een paar takken snijselderij
Als je het hebt graag wat lavas/maggikruid
½ tl zout
1/4tl peper
1tl pittige paprikapoeder
2 el olijfolie
Vermicelli

Bereidingswijze:

1) Snijd de groenten fijn of grof naar smaak. Bak de groene gedeelte van de prei, knoflook, bleekselderij, wortel, tomaat  en meiraapjes in de olijfolie glazig. **
2) Voeg vervolgens de bouillon toe en laat aan de kook komen.
3) Voeg vervolgens de overige ingrediënten toe  en laat nog 10 minuten doorkoken. 
4)Voeg als laatst de vermicelli, doperwtjes en (dubbel gedopte) tuinbonen toe. Laat nog 5 minuten doorgaren en zet dan het vuur uit.


* Dit is natuurlijk afhankelijk van de groenten die je gebruikt. Harde wortel/raap groenten kun je eerst even van te voren bakken, groenten die sneller gaar zijn voeg je in stap 3 toe. 

2 opmerkingen:

  1. Kan ik hiervoor ook kipbouillon gebruiken? En weet jij hoeveel water ik moet gebruiken voor 1 zo'n Marokkaans blokje Knorr?? Bvd xxx

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dag Naadjj,

      Kippenbouillon kan prima. Een knorr-blokje is genoeg voor 1/2 liter water.

      Graag gedaan,
      Fatima

      Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...