Hartige rijstkoekjes



Voor de foodblogswap van maart mocht ik iets koken van de blog van Lindsay. Hoewel mijn aandacht bleef hangen bij de zoete gerechten (die chocoladecake bijvoorbeeld of de macarons!) besloot ik toch voor iets hartigs te gaan. Lindsay herinnerde mij er weer aan hoe veel lekkers je kan maken met restjes. Zulke kruidige burgers bijvoorbeeld, je vergeet dat rijst het hoofdingrediënt is en je kan erop los variëren. Je hoeft natuurlijk niet te wachten tot je een restje rijst overhebt ;).
Vooral net gebakken zijn ze erg lekker, zo lekker dat ik bijna vergat een foto te maken.


Ingrediënten
  • 150 gr rijst
  • 2 lente-ui
  • ½ rode peper ik gebruikte 1tl harissa
  • ½ bosje koriander
  • 50 gr bloem
  • 2 eieren
  • Peper en zout
  • Klein beetje bakpoeder, die maken het geheel wat luchtiger
Bereiding
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de lente-ui in halve ringetjes en hak de rode peper en koriander fijn. Doe alles bij de rijst met wat peper en zout en meng door elkaar. Voeg dan de 2 eieren toe en roer het goed door de rijst. Voeg vervolgens de bloem toe en zorg dat alles egaal door elkaar is gemengd zonder klontjes. Als het niet genoeg aan elkaar plakt, kan je nog wat extra bloem toevoegen.
Verhit nu wat olie in een koekenpan. Vorm koekjes van het mengsel en leg ze in de pan. Bak ze aan beide kanten bruin en krokant. Ik deed dit met een lepel en vormde de burgertjes in een pan, je kan zelf kiezen hoe bruin/krokant je ze wil hebben.

Bron: http://lindsayscooking.nl/?p=1006

2 opmerkingen:

  1. Leuk dat je de rijstkoekjes hebt gemaakt! De harissa vind ik een leuke aanpassing, ga ik ook eens proberen :)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De foto is vreselijk, geen tijd meer gehad om nieuwe koekjes te maken ;).
      Ik heb al allerlei nieuwe smaakcombinaties in mijn hoofd, dus bedankt voor het recept Lindsay.

      Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...