Spruitjes met zongedroogde tomaten.Ik blijf mij soms verbazen om op hoeveel manieren je een groente kan klaarmaken zonder dat de groente  gaat vervelen. Zo ben ik een absolute voorstander van alle groente-kookboeken, ik juich de schrijvers toe: méér groenten!  Nu bijvoorbeeld ben ik in een spruitjesbui:  in de tajine,  bij couscous of rijst, geroosterd uit de oven, in  stoofschotels. Maar al deze keren waren spruitjes altijd 1 van de vele groenten in een gerecht, ze speelden nooit de hoofdrol.

Tijd om deze wintergroente in het prille januari zonnetje te zetten. Zo zie ik vaak van die lekker uitziende spruitjesschotel  op tv of in een tijdschrift en dan met van die rozige stukjes spek tussen het groen. Omdat ik weleens eet met mijn ogen, ben ik gaan nadenken over een (vegetarisch) alternatief. Al snel kwam ik terecht bij stukjes zongedroogde tomaat.  Deze schotel kan prima zonder de spinazie en eigenlijk ook met alleen spinazie zonder de spruitjes. Maar het gaat vandaag om de spruitjes probeer het vooral eens uit.

Ingrediënten

500gr spruitjes
2handenvol spinazieblad
1ui
4-5 stukjes zongedroogde tomaat op olie
2 el olie van het potje zongedroogde tomaten (je kan ook olijfolie nemen)
beetje tijm

extra: Parmezaanse kaas

Bereidingswijze:

Maak de spruitjes schoon en halveer ze. Kook ze vervolgens in koud water met zout, wanneer het water aan de kook is haal je de spruitjes van het vuur. Giet af en laat afkoelen. Als het goed is zijn de spruitjes nu beetgaar.

Snipper de ui fijn en snij ook de zongedroogde tomaat fijn. Bak deze 2 in de olie glazig.
Voeg de spruitjes en tijm toe en bak deze 5 minuten. Als je dat wilt dan kan je de spinazie  in de laatste minuut toevoegen, opbakken en klaar.

Serveer  met stukjes parmezaan, zowel warm, lauwwarm als koud erg lekker. Een restje ging bij mij de volgende dag mee in een broodje.

1 opmerking:

  1. oh Fatima, precies op tijd! Er ligt hier een kilo heel kleine minispruitjes (de lekkerste maar nog even zin maken in het schoonmaken) en ik was op zoek naar iets wat ik kon gebruiken uit het foodblogggerseventpakket. De gedroogde tomaten. Ik ga meteen aan de slag, dankjewel!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...