Chocolade marsepein koekjes



Overal zie en ruik ik marsepein, chocolade en speculaas.
Daarom hou ik zo van de sinterklaasperiode.
Deze koekjes passen er helemaal bij.


Ingrediënten:
200gr zachte boter
200gr suiker
1 ei, geklopt
300 gr bloem
4 el cacao
200gr marsepein (oorspronkelijk in het recept: amandelspijs)
100gr witte chocolade, gebroken in kleine stukken


bereidingswijze:

Verwarm de oven voor op 190c.
Mix de boter en suiker tot een luchtige crème.
Voeg het geklopte ei toe.

zeef bloem en cacao en voeg toe aan het botermengsel
roer alles om tot het alle bloem is opgenomen en kneed het vervolgens tot een zachte deeg.

verdeel de marsepein in ongeveer 40 gelijke stukjes en rol deze tot balletjes.
verdeel het deeg ook in 40 stukjes deeg.

Druk het deeg in je hand tot een kleine cirkel, leg in het midden een bolletje marsepein. Rol het deeg om het balletje marsepein en rol tot een balletje

Leg deze op een met bakpapier bedekte ovenplaat en bak de koekjes in 10 a 12 minuten tot ze gaar zijn. Laat vervolgens afkoelen.

Smelt de witte chocolade en versier daar de koekjes mee. Ik maak vaak gebruik van een hennaspuit als ik iets met chocolade wil decoreren. Je kan de gesmolten chocolade ook in een plastic zakje gieten, knip een puntje af en versier vervolgens de koekjes.



bron:
Chocolade lekkernijen - Cristine France

2 opmerkingen:

  1. Ze zien er echt heerlijk uit!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk recept! Ik heb ze vandaag gebakken en ze zijn goed bevonden ^.^
    De baktijd was bij mij overigens 5 minuten langer, maar dat kwam misschien doordat ik ze in kleine papieren vormpjes heb gebakken.

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...