Marokkaanse rode bietensalade


Terug van vakantie ben ik dagelijks bezig geweest met mijn moestuin... ja het is oogsttijd.
Wel handig zo, eten uit eigen tuin. Het smaakt meteen nog lekkerder.


De rode bieten bijvoorbeeld, die heb ik gekookt en meteen een salade gemaakt samen met de geoogste rode ui en peterselie.


Ingrediënten:

500gr gekookte en afgekoelde rode bieten.
Fijngesneden peterselie, ongeveer 2 eetlepels
1/2 rode ui.

Dressing:

2 el azijn
2 el zonnebloemolie
snufje peper
evt. klein beetje suiker


Bereidingswijze:
Meng de ingrediënten voor de dressing.
Snijd de rode bieten naar smaak in blokjes, staafjes of plakjes. Het meest traditionele zijn kleine
blokjes, maar omdat ik het lekker vind om met een vork te prikken neem ik een grotere vorm
Halveer de ui en snijd er vervolgens zeer dunne plakjes van. Eventueel kan je de ui ook fijn snipperen.
Meng de rode bieten met de ui, peterselie en dressing. Serveer als salade.

1 opmerking:

  1. Lekker! En uit eigen tuin smaakt alles gewoon nog beter. Succes met moestuinieren!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...