Zoete aardappelsoep met mais en koriander.



Tijdens mijn nachtelijke Pinterest en Instagram safari's kwam ik een foto tegen van een zoete aardappel soep met koriander. De dag erop kon ik het recept natuurlijk niet meer terugvinden, maar zelf improviseren zorgt ook voor een lekker resultaat.

Ingrediënten:

Voor 3 a 4  kommen

2 tenen knoflook
2 el olijfolie
750-800 gr zoete aardappel
1tl kurkuma (geelwortel)
1 liter bouillon naar smaak (kip is lekker)
een klein takje lavas/maggikruid (lijkt op snijselderij en smaakt als een bouillonblokje, erg lekker)
Paar blaadjes koriander, waarvan je er enkele bewaard voor de decoratie
1 blik mais, uitgelekt.

Bereidingswijze:

Pel en snijd de knoflook fijn. Schil de aardappels en snijd ze in stukken. Verhit olie in een pan en bak daarin de knoflook . Bak de aardappel 5 minuten mee, voeg bouillon, korianderblad en lavas toe en kook vervolgens de aardappels gaar.
Pureer de soep met de staafmixer of in een blender, pas op voor opspattende soep (heet!).
Voeg de mais toe en breng op smaak met peper en zout

Serveer met korianderblaadjes en eventueel met een lepel yoghurt.
Lekker met een tosti ernaast.

* Je kan ook geroosterde noten zoals cashewnoten of amandelen toevoegen.
* Ipv yoghurt heb ik een beetje limoensap toegevoegd, lekker fris.
* Je kan in plaats van olijfolie, neutrale olie gebruiken en bij het serveren de soep besprenkelen met een lepel argan olie.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...