(no bake) Kokos-room gebakjes

Net als de Tiraminoor is dit een recept die ontzettend populair was en is bij  de kokende en bakkende Marokko.nl forumleden. Waar het oorspronkelijke idee vandaan komt, geen flauw idee, maar dat het een top idee was  moge duidelijk zijn.

Zonder oven maak je een schattig gebakje klaar die er moeilijker uitziet en smaakt dan het  eigenlijk is.  Enige wat je nodig hebt is geduld.


Voor rond de 15 gebakjes:

1 pak lange vingers (ongeveer 30 stuks)
150 ml melk
200ml ongeklopte slagroom*
1 el suiker
100gr kokos

extra:
smaakmaker : rozenwater, vanille(suiker), citroenrasp**
Versiering.
Papieren muffinvormen

Klop de slagroom en suiker stijf en stop deze vervolgens in een spuitzak.
Giet melk in een diepe bord
Strooi kokos in een andere bord.

Neem een lange vinger, doop deze kort aan beide kanten in de melk. En met kort bedoel ik ook echt kort, te lang en je krijgt een papperige vinger die je absoluut niet wilt hebben.
Spuit een dun laagje kokos op elke langer en leg vervolgens 2 lange vingers op elkaar.
Rol het gebakje door de kokos en zorg ervoor dat de kokos overal zit.*** Wees zo royaal als je zelf wilt.  (Op de foto zie je dat ik erg rustig was met de kokos, dit omdat deze meegingen op bezoek en ik geen idee had in hoeverre de ontvangers kokosfans waren. Voor ons thuis rol ik ze heel dik door de kokos.)

Leg vervolgens in de koelkast opstijven voor minimaal 6uur maar het liefst een hele nacht.
Versier naar keuze

Variatie: Ook leuk is om fruitpuree of jam te mengen met de room, de lange vingers aan de binnenkant besmeren met aardbeienjam of het gebakje te versieren met vers fruit.

* Wanneer je bang bent dat je slagroom niet stijf genoeg zal zijn gebruik dan 1 zakje klopfix. Ikzelf gebruik het nooit. Zo is het ook afhankelijk van je smaak of je suiker wilt gebruiken in de slagroom, je moet vergeten dat lange vingers al een suikerlaag hebben.
** Voeg vanille of citroenrasp toe aan de slagroom en als je rozenwater wilt gebruiken voeg deze dan toe aan de melk.
*** Wanneer dit niet goed lukt werk dan volgens de volgende methode: dep de  lange vingers 1 voor 1 in de melk en rol deze meteen door de kokos, spuit er vervolgens slagroom op en bedek met een 2de lange vinger (die dus ook al door de kokos is gerold). Bestrooi vervolgens dun met een beetje kokos. Zie hieronder:
Bron: de lieve Marokko.nl leden

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...