Foodblogevent: Fruitijsjes mét zonder íets.




IJs zonder melk en suiker bereiden die ook nog eens vegetarisch is, dat is de opdracht die Kelly Bennis ons gaf. Het was geen makkie, vooral omdat er best wel veel producten toch suiker of melk bevatten, helaas. maar wel een eye-opener. Andere ideeën die ik had waren het net niet.
Via Minah die een artikel postte over creatieve ideeën met ijsklontjes kwam ik op deze frisse & natuurlijke ijsjes uit.

Wat hebben we nodig?

Vruchtensap naar keuze versgeperst of gekocht: ik gebruikte (gekochte) appelsap
fruit naar keuze,
denk hierbij aan banaan of meloensoorten of
zacht klein fruit zoals aardbeien bramen, frambozen, bosbessen
steenfruit zoals perzik, nectarine, pruimen of kersen
en ga zo maar door.

Ik zou zeggen: het liefst fruit dat een beetje zacht is. Zelf nam ik banaan, nectarine, frambozen en aardbeien.

Neem ijsvormpjes, vul deze met fruit en giet er dan vruchtensap in totdat het vormpje volzit.
Laat bevriezen en tadaa je hebt een 'thuisgemaakte', 'suikervrije' en melkproductenvrije ijsje.

Het lekkere is dat het fruit ook een smaakje afgeeft aan de appelsap.

3 opmerkingen:

  1. Haha wat leuk! Ik heb dat artikel voor Minah.nl geschreven. Leuk om te zien dat het ijsje jou is bevallen :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. ja ze zijn echt lekker en het fruit geeft ook weer een 'aroma' af aan het ijsje.
      Moet je ook eens proberen!

      Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...