Eitje roeren op z'n Marokkaans




In mei legt ieder vogel een ei.
 ofzo.

 
Per persoon:
 
1 tomaat fijngehakt of geraspt (ik ga voor geraspt)
Peterselie en/of koriander fijngehakt
Knoflook voor wie durft en altijd wel knoflook kan eten, ook in de ochtend, geraspt
zout  en peper naar behoefte
1/4 tl kurkuma (koenjit/geelwortel)
1 tl komijn
3 a 4 el eetlepels lekkere olijfolie
 
Optioneel:
1/2 ui geraspt. (Niet iedereen houdt van ui bij zijn ei)
1tl cayennepeper of iets anders pittigs als je daar zin in hebt, ik wel namelijk.
 
 Bereidingswijze:
 
Rasp of snij tomaat (en ui en knoflook).
Verwarm een pan met antiaanbaklaag. Giet daar de olijfolie in samen met de tomaat (en ui/knoflook)
Voeg kruiden en specerijen toe en bak voor ongeveer 5 minuten, proef of het naar smaak is.
 
Klop de eieren los, giet bij de tomatensaus en begin meteen met roeren en omscheppen. Dit gaat het best met een spatel. Het moet niet bakken, wanneer de eieren beginnen te stollen kan het vuur uit maar blijf je wel omscheppen.
 
Lekker op warm geroosterd of vers gebakken brood.  Besprenkel eventueel nog met olijfolie of strooi er fijngesneden peterselie over.

1 opmerking:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...