Een vrolijke aardappelsalade met pit.





Een salade die bij iedereen in de smaak valt.




Ingrediënten:
1 kg aardappels (vastkokend!)
ongeveer 1/2 bos peterselie, alleen het blad
1/2 bos bosui
3 stuk gegrilde rode paprika*
pul biber ( vervangen door een beetje chili)
sumac
sap van een halve citroen 
2 el olijfolie
zout en peper
optioneel: rode ui

Bereidingswijze:
Kook de aardappelen gaar in water met zout.
Laat volledig afkoelen en snijd vervolgens in blokjes of partjes
Snij  peterselie en bosui fijn en de paprika in blokjes of reepjes
Voeg de specerijen, olijfolie en citroensap naar smaak toe. Hussel alles om en laat minimaal 30minuten staan zodat de smaken intrekken.


Lekker als maaltijdsalade maar zeker ook als bijgerecht bij allerlei (bbq) gerechten.
Je kan zoveel peterselie, bosui, sumac(let op zurig) en pul biber (let op pittig) toevoegen als je wilt. Ik hou ervan als er veel peterselie  en pul biber in verwerkt zit. Wat ook lekker is om een beetje granaatappelsiroop toe te voegen.

* Toevallig had ik de oven aan en besloot om de paprika er gewoon in te leggen. I.p.v. gegrilde paprika heb ik dus 'ovengebakken' paprika gebruikt. En zo is paprika eigenlijk ook erg lekker, het velletje kun je er makkelijk afhalen en de zoete smaak is sterker naar mijn mening omdat de gril/rook smaak niet aanwezig is.


Dit is de 1ste (oude) foto, ik gebruikte deze salade in een grote saladeschotel.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...