Spinazieballetjes


Omdat niet alleen Popeye gek is op spinazie.





Ingrediënten:

500gr gewassen spinazie*
2 eieren
1 geperste knoflookteen
50gr Parmezaanse kaas geraspt
snuf peper
snuf  zout
ongeveer 100gr paneermeel/broodkruim**


Bereidingswijze:

Kook de spinazie een minuut in een pan met koken lichtgezouten water, giet vervolgens aan en druk in de zeef. Het moet zo droog mogelijk worden.
Snij de spinazie vervolgens fijn.

Meng vervolgens met de overige ingrediënten. Als het te nat is dan voeg je iets meer paneermeel/broodkruim toe.

Verhit een laag olie in een pan en maak balletjes van het spinaziemengsel.  Bak deze in de hete olie
ongeveer 4 minuten aan elke kant of tot ze goudbruin zijn.

Ze zijn warm lekker maar ook koud. Serveer ze bijvoorbeeld als hapje.
Wij eten ze graag met een dipsaus (zoals deze tzatziki)

* In het oorspronkelijke recept wordt aangeraden 'wilde spinazie' te gebruiken, hiervan moet je wel de dikke nerven verwijderen. Je kunt diepvriespinazie gebruiken, deze hoef je dan niet te koken máár moet je zeer goed laten uitlekken zodat de spinazie 'droog' is.
** Ik had oud zelfgebakken Marokkaans brood thuis, heb daar de binnenkant van verkruimeld als je paneermeel gebruikt maak dan wel gebruik van kwalitatief goede paneermeel.



Bron:
Delicious Magazine en die weer uit 'Eerlijk Italiaans' van Antonio Carluccio.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...