Pizza van platbrood


De zakken Arabisch platbrood zijn bij ons thuis niet aan te slepen. We maken er allemaal goed gebruik van als wrap, om te dippen of gewoon als een boterham. Daarnaast gebruiken we de platbroden als pizzabodem voor een avondsnack, lunch of als broodje bij de soep. Toevallig aten we  platbrood pizza’s  bij de groetenlinzensoep van vorige week. Je kan het zo gek niet bedenken of het kan op deze pizzabodems, eventueel kan je ook tortilla’s  gebruiken. Voor pinterest leden, neem eens een kijkje op deze platbroodpizza board.

Helaas heb ik niet altijd een (mooie) foto gemaakt wanneer ik een platbrood pizza maakte maar hieronder zijn enkele voorbeelden die ik in de toekomst zal aanvullen.



In het algemeen geldt: beleg de platbroden niet met rauw vlees, ze hoeven namelijk maar een paar minuten onder de hete gril. Het enige wat je wilt is dat alles warm wordt, de eventueel toegevoegde kaas smelt en het brood zelf een beetje knapperig wordt.
 
 
Zeer dun gesneden voorgekookte aardappels, dunne uienringen, kaas naar keuze en versgemalen zwarte peper.
 
Tomatenpuree mengen met sambal/harissa. Reepjes paprika, tonijn, peterselie, kaas en italiaanse kruiden.
 
 
 
 
Overgebleven gehaktsaus, onder grill en ik had er daarna wat salade overheen gedaan.

 

3 opmerkingen:

  1. Heb je het brood plat gerold?
    Ik zie hier vaak ronde broden bij de lokale handel, maar die zijn toch 4-5 cm dik ...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee, dit is echt platbrood. Net zoals tortilla/pitabrood.

      Wel handig dat je dit vraagt, ik ga meteen een foto uploaden van deze platbroden.

      Jorien: makkelijk&lekker!

      Verwijderen
  2. Oooh lekker, wat een goed idee!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...