Iskender met kipfilet



Ik hou van die gerechten die er als een chaos uitzien maar te lekker smaken.
Iskender kebab  is er zo'n één. Ik heb het wel eens in een Turks restaurant gehad maar ik vond het te zwaar en ik hou eigenlijk niet zo heel erg van kebabvlees. Dus besloot ik dat het ook anders kon, heb zitten nadenken aan wat ik nou lekker&leuk vind en uiteindelijk kwam ik uit op de combinatie kip, brood, yoghurt en paprikasaus. Je kan de hoeveelheden veranderen naar gelang je eigen smaak. Ik ben zelf gewoon gek op veel yoghurt. Thuis combineer ik dit gerecht vaak met andere gerechten waardoor deze hoeveelheid genoeg is voor 6 personen. Maar als hoofdgerecht is dit genoeg voor 2 à 3 personen.



Ingrediënten:
2 kipfilets
2 el olie
Snufje zout
snuf peper
1tl paprikapoeder
1tl pul biber of harissa of sambal
1 tl sumac of 1el citroensap
1/2tl komijn


1 Turkse kleine pidebolletje (van de Turkse super) of een kwart van een grote Turkse pide

250 gr Turkse/Griekse yoghurt
1 grote teen knoflook


30 gr roomboter
2 el paprika puree of tomatenpuree
1 el water of 2 als je een wat waterige saus wilt hebben


Bereidingswijze:
Snijd de kipfilet in reepjes/plakjes, zo dun mogelijk.
Meng met de specerijen en olie en laat marineren.
Ondertussen scheur je het brood in kleine blokjes en  rooster je die in de oven of onder de gril. Gewoon even tot ze mooi krokant zijn.

Rasp de knoflook en meng deze met de yoghurt.

Bak de kipfiletreepjes in een pan gaar.

Neem een klein pannetje en doe daar de boter, paprikapuree en water in en bak dat op hoog vuur terwijl je blijft roeren.

Serveren:
Neem een bord, doe daar eerst de yoghurt op, verdeel het brood erover, vervolgens de kipreepjes met olie en al! En dan de paprikasaus.
Je kan het natuurlijk ook andersom doen maar ik vind dit veel mooier staan.
 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...