356 eet & kook dagen in 2013


 


2013 alweer, wat gaat de tijd toch snel. 
 Wat wil ik in 2013? Waar sta ik in 2013?
 
 
Nouja gezond&gelukkig zijn natuurlijk en plezier hebben met het bloggen.

Nu zou het leuk zijn om wat goede voornemens te plaatsen die te maken hebben met deze blog of mezelf. Dat zou inderdaad wel leuk zijn, maar eerlijk is eerlijk ik weet het gewoon niet. Ik weet dat ik er het afgelopen halfjaar nauwelijks was en ja soms voelde ik me daar wel eens schuldig over maar zo is het leven nu eenmaal. Ik had gewoon geen tijd en soms geen zin om iets te plaatsen, vele half afgeschreven post staan nog steeds klaar maar als je er zelf niet tevreden over bent dan plaats je het niet. En als er meer dingen in je leven door elkaar heen lopen, ik noem een plattelandservaring, afstuderen, de nationale crisis, heimwee en een stevige verkoudheid dan zakt je blog op je prioriteitenlijst. Maar laten we  hier geen depressief stukje over maken want 2013 is nog maar net begonnen! Meer dan 356, okeeh 355 dagen waarin we toch wel zullen gaan eten! 

Om toch een idee te geven over 2013... meer Marokko en de Arabisch/Middellandse zee foodinvloedsgebied (wat een woord) op deze blog. Ik begin me steeds meer te interesseren in aparte gerechten, bereidingswijzen, regionale verschillen en kruiden uit Marokko en omstreken en ik doe er eeuwen over om een interessant stuk foodietekst in het Frans te lezen. Naast meer recepten wil ik meer achtergrondinformatie geven, vooral omdat ik hier zelf ontzettend in geïnteresseerd ben. Hoe ontstaan gerechten, waar komt je eten eigenlijk vandaan?

En misschien nog wel veel meer of minder want ach koken en eten kent geen voorwaarden of eisen. Iedereen mag en kan meedoen en iedereen is per geboorte meteen aangenomen.

Dus voor nu:

Maak er een smakelijk en gelukkig jaar van.


ps. Waarom gebruik ik en vele anderen het woord food? Klinkt dat nu zoveel mooier dan voedsel?

2 opmerkingen:

 1. He meis, met veel plezier dit bericht op je blog gelezen! Vind jouw stijl echt leuk, zowel van schrijven als van koken/foto's maken! Ik ga hier zeker meer lezen! Ik ben net als jij ook erg geinteresseerd in de achtergronden van wat we eten, hartstikke leuk! Was vorig jaar begonnen met gerechten uit de hele wereld te maken en me te verdiepen in waar het vandaan komt, maar door geboorte van mijn zoontje is dat wat stil komen te staan. Door jouw berichtje heb ik er weer zin in gekregen!

  Ga zo door meid, hoop dat ik nog veel van je kan lezen (en uitproberen) in dit nieuwe jaar!

  Liefs ellouisa

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hallo Ellouisa,

   wat een leuke reactie en fijn dat ik je weer zin heb gegeven!

   Dankjewel en ik hoop dat ik ook weer meer van jou kan zien (op kf)

   Groetjes Fatima.

   Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...