Appel/peer/walnoot taart




Voor mij een echte herfsttaart, de combinatie van peren en appels met walnoten en honing geeft mij een warm gevoel.
Ik raad je wel aan om stevige peren en appels te gebruiken zodat deze ná het bakken nog mooi stevig blijven, ik zelf had rijpe peren gebruikt en die worden nogal moesachtig na het bakken en geloof mij maar als ik zeg dat dat niet zo mooi 'staat'.
Serveer met een dot mascarpone, creme fraiche of turkse yoghurt



Bron: eehmmmm een gescheurde pagina uit een gratis magazine van de Dirk van rond de 6-7 jaar geleden.

Ingrediënten:

1citroen rasp en sap.
2handperen (stevige)
2 appels (stevige)
50gr walnoten
200gr roomboter
125gr. suiker
5el honing
4 eieren
200gr meel
1 tl bakpoeder
Snuf zout.

24cm taartvorm.

Bereidingswijze:
 
Verwarm je oven voor op 160c.

Schil de peren en appels, verwijder de klokhuizen  snijd ze in vieren en kerf de bolle kant in met een mes. Besprenkel ze met 1el van de citroensap. Hou 2 el citroensap apart.

Mix de boter en suiker heel romig.

 Voeg het snufje zout toe en voeg 1 voor 1 de eieren toe. De volgende ei pas toevoegen als de vorige volledig is opgenomen.

Mix kort de honing, 1 el citroensap, 2 el honing en citroenrasp toe.

Roer dan voorzichtig de meel erdoor , als het deeg té stevig is voeg je een beetje citroensap toe of eventueel een lepel melk. Roer dan tenslotte de gezeefde bakpoeder toe.

Schep het beslag in je ingevette vorm, leg daarop eerst de peren  met de bolle kant naar boven. Leg de peren zo dat alle puntjes naar binnen wijzen. Doe tussen de peren de  appelkwarten, het maakt niet uit als het een beetje over elkaar heen ligt aangezien het zo een mooie rustieke uitstraling krijgt. Bestrooi met de walnoten en besprenkel me 3el honing.




Bak in ongeveer 45 minuten op 160c graden goudbruin.

Voor een mooi glansje kun je honing  of abrikozenjam verwarmen en de taart mee besmeren.

2 opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...