Coleslaw
Het is 5 mei, Bevrijdingsdag. Op deze dag herdenken we de bevrijding van Nederland na de 2de wereldoorlog. De bevrijders kwamen uit Amerika en ten ere van hen wou ik iets Amerikaans koken en zo kwam ik bij coleslaw.
Staat wel mooi geschreven toch? Maar gebruik maken van Bevrijdingsdag om coleslaw te promoten is niet zo heel politiek correct ;).

 Dus nu komt de waarheid: ik deed boodschappen bij een euroknaller-supermarkt en zag vanuit mijn ooghoek de zakjes geraspte kool met 50%stickers erop! Die gingen dus meteen mee. Op de fiets naar huis zat ik te bedenken wat ik ermee zou gaan maken, vooral omdat ze toch wel meteen gebruikt moesten worden. Omdat ik wist dat de jongens thuis wouden gaan bbq'n besloot ik dat een coleslaw wel lekker is daarbij. Het is de enige wijze waarop er bij mij thuis zonder gemor kool rauw gegeten wordt.


Dus hierbij een recept voor coleslaw  al zijn er ondertussen honderden recepten te vinde. Maar eenieder heeft zijn eigen voorkeuren en misschien dat er mensen die mijn voorkeuren delen?  Ik hou namelijk van een kleurige koolsla, niks alleen maar wit ook paars/rood/oranje/geel/groen mogen erin en inderdaad ik doe er geen mayonaise in. Ook iets notigs en fruitigs moet erin. Tenslotte  is het dat ik om de een of andere manier  coleslaw met mayonaise niet zo lekker vind, het smaakt dan zo naar mayonaise en veel minder fris. Ik maak daarom een dressing op basis van yoghurt&mosterd. Zelf vind ik het jammer wanneer er meer dressing dan salade is. De salade wordt dan slapper i.p.v. fris en knapperig.


Ingrediënten:
250gr witte kool geraspt
150gr rode kool geraspt
2 wortels fijn geraspt
1 rode paprika heel fijn gesneden
1/2 (rode) ui heel fijngesneden
2 bos/lente uitjes grof gesneden
75 a 100 gr cashewnoten grof gehakt
50  a 75 gr rozijnen.
evt bieslook in grote stukken gesneden

Dressing:
5 el yoghurt (liefst volle)
2 el mosterd (fijn of grof naar smaak, ik had grof en dat kun je ook zien ;))
1 el honing
1 el citroensap of azijn
2 el olie

Bereidingswijze:

* Klop de ingrediënten van de dressing goed door elkaar. Proef of die naar smaak is en voeg toe wat je eventueel mist.
* Meng alle ingrediënten van de salade bij elkaar
* Meng de dressing met de salade en serveer koud.

Je kunt ook alle ingrediënten van de salade mengen behalve de cashewnoten en rozijnen. Leg de koolsalade dan op een bord, strooi de cashewnoten en rozijnen er over en giet vervolgens de dressing over de salade.


2 opmerkingen:

  1. Vind het met yoghurt ook lekkerder dan met mayo en die cashewnoten er in zijn ook een goed idee!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heb het tot zover nog nooit op. Lijkt mij op zich best lekker? Ik ga het gauw proberen. Thanks for sharing.

    x

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...