Hoe maken we een soesjestoren?



Foto van Bakkerij Otten

Heb een hoogzwangere dame beloofd een soesjestoren te maken & cupcakes.
Cupcakes vind ik dan geen probleem, maar die soesjestoren wel.
Want als ik het hem witte chocolade maak, dan gaat doe chocolade hard worden en begrijp ik niet hoé iedereen ervan kan eten. Harde chocolade&zachte soesjes zorgen toch voor scheurende soesjes?  En vooral met alle aanwezige kinderhandjes lijkt me dat niet zo handig... Glazuur gaat ook hard worden en botercreme is wel heel machtig icm soesjes. Maar het moet wel een toren worden uiteindelijk en versierd worden met witte chocolade, muisjes en zilverparels o.i.d..

Of moet ik een witte chocolade ganache maken, wordt minder hard...
even doordenken hoe we dit gaan aanpakken, of heeft iemand dit al zo vaak gedaan dat mijn vraag wel héél klunzig lijkt?



(resultaat begin maart!)

3 opmerkingen:

  1. En als je de chocolade verdunt met een beetje room, ofzo. Dan zal ie vast niet keihard worden, lijkt me.

    Succes!
    Edith,
    doe niet zo'n chocoladeexpert is.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dus idd het idee van een ganache.
      Ik denk dat ik dat ga doen. de rest lijkt me zo zoet en/of hard.

      Verwijderen
  2. Met karamel gaat het ook. Blijft ook zachter. Ik maak het meestal van gecondenseerde melk.
    Heel benieuwd naar het eindresultaat!
    :)
    Succes!

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...