Kitchen nightmares & Gegrilde aubergine pizza

Mijn broertjes zijn nogal fan van het programma kitchen nightmares van Gordon ramsey. Ik zelf kijk altijd met een schuin oog mee. Het programma heeft een standaard format en altijd tovert Gordon een nieuw menu op tafel. In één van de afleveringen was Gordon bij een soort van Italiaans eethuis waar zoals gewoonlijk van alles mis was. Waar Gordon er natuurlijk voor zou zorgen dat alles weer goed kwam. Zoals gewoonlijk vulde Gordon een tafel vol lekkernijen voor het nieuwe menu. terwijl de eigenaren aan het genieten waren zag ik daar een auberginepizza. Het nadeel van het programma is dat ze geen recepten tonen, ik had geen keus dan de volgende dag zelf maar een auberginepizza te maken met hetgeen ik in huis had.

Nu ben ik zelf geen fan van veel kaas op een pizza. Er zijn genoeg mensen die aangeven dat een pizza zonder kaas geen pizza is, maar ik ben altijd al anders geweest. Een pizza zonder kaas is heerlijk, vooral omdat kaas altijd de hoofdrol steelt en je vaak door de kaas de pizza niet meer kan zien. Wat ik hiermee wil zeggen is dat ik 1 bol mozzarella méér dan genoeg vind voor 1 (grote) pizza. Maar als jij meer mozzarella of andere kaas erop wilt strooien... ga dan je gang.

 Ingrediënten voor 1 pizza.
Deeg:

100gr. meel
 50 gr. fijne griesmeel (smida)
 Ongeveer 75ml lauwwarm water
 2 el olijfolie
 Snufje zout
 1tl verse gist (in principe zou je ongeveer 7 gram verse gist of 1 gram droge gist moeten hebben voor deze hoeveelheid meel)
 Tomatensaus:
1 geraspte vleestomaat
3 zongedroogde tomaatjes met 2 el olie
 1 teen knoflook
 Snufje peper
2 el olijfolie
 3el water
 1 tl tomatenpuree
 1 aubergine in plakken gegrild met een beetje olie&peper&zout
 1 bol mozzarella in dikke plakken
 ½ bosje bladpeterselie grof gehakt


Bereidingswijze:
  Begin met het deeg. Meng het meel met het griesmeel en het zout. Giet de olijfolie erover en leg in het midden het gist. Voeg water toe tot de gist is opgelost en meng alles tot een mooie deegbal. Bedek het deeg en laat het rijzen, ongeveer 20min tot 40 min (afhankelijk van de kamerwarmte)


Vervolgens maak je de saus. Doe de olijfolie in een pan en fruit daarin het fijngehakte teentje knoflook. Voeg vervolgens re de rest van de ingrediënten toe behalve de aubergine, mozzarella en de helft van de peterselie. Je kan tegelijkertijd ook de aubergine gaan grillen als je dat nog niet gedaan hebt. Laat de saus  vervolgens afkoelen.

 Rol het deeg dun uit. Lekker dun is een lekker knapperige bodem.

 Besmeer de bodem met de saus, leg de plakken aubergine erop, verdeel de mozzarella erover en bestrooi  met de rest van de peterselie.

Ben jij 1 van die gelukkigen met een pizzasteen? Mooi bak hem daar dan op.

Voor de anderen: neem een oven met onderwarmte en verwarm deze voor op de hoogste temperatuur. Ik heb zelf zo'n ronde oven waarbij ik alleen de onderwarmte kan aanzetten. Dit zorgt voor een knapperige bodem aangezien de topic al helemaal gaar is.Snijd in punten en smakelijk.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...