Arabische yoghurttaart met oranjebloesemwater

 



Lang geleden zag ik dit recept in de delicious en dacht ik: 'Dit moet ik geproefd hebben'! De oranjebloesemwater, honing en sinaasappelsap geven de taart zo'n lekkere smaak, vooral in combinatie met de volle frisse yoghurt-room smaak. Let wel op dat je de taart lang laat opstijven. Ik zou niet nog meer gelatine gebruiken omdat de taart lekkerder is als de vulling nog een beetje zacht is en niet al te stijf.

Ingrediënten:
 
bodem:
200gram gemalen koekjes (ik heb meergranenbiscuits gebruikt)
75gram gesmolten boter
 
vulling:
500ml Turkse/Griekse yoghurt (10%vet)
600 ml slagroom
100 gr suiker
4 blaadjes gelatine
rasp en sap van 1 sinaasappel
2el mazhar (oranjebloesemwater)
decoratie:
4el gepelde gehakte pistachenootjes
4 el vloeibare honing


Extra: Springvorm: 24cm.


Bereidingswijze:
- Meng de biscuitjes met de boter en druk dit aan over de bodem van een springvorm (24cm) en zet dit voor ongeveer 30 min in de koelkast.
- Week de gelatine blaadjes in koud water.
- Rasp de sinaasappel en pers het sap uit. Doe de sap samen met de oranjebloesemwater en de suiker in een pannetje en verwarm dit langzaam. Haal vervolgens de pan van het vuur en los de gelatineblaadjes op in de sap.
- Klop de slagroom stijf en meng dit samen met de yoghurt, de afgekoelde sapmengsel en de sinaasappelrasp.
- Schenk dit mengsel boven op de bodem en laat het minstens (!!!! echt minstens!!!) een nachtje opstijven in de koelkast.
- Strooi de gehakte pistachenootjes over de opgestijfde cake, versier met de honing en serveer met een lekkere glaasje muntthee!
- Vivá elarabia


Bron:
Delicious magazine





7 opmerkingen:

  1. Nee, ik had hem destijds met gewone gelatine gemaakt. Weet jij toevallig of je al in nederland halal-gelatine kan bestellen? De helft van de familie wil namelijk geen supermarktgelatine en de andere helft maakt het niet uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedoelen jullie agar agar met halal gelatine? agar agar (of zo) is plantaardig en kan je in toko's kopen, je moet er wel even naar vragen. Ik heb het zelf nog nooit geprobeerd maar ben dat wel van plan:D

    Groetjes,

    Fawzia

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo Fawzia,

      ik bedoel er echt halal dierlijke gelatine mee, die je schijnbaar al kan bestellen vanuit indonesie dacht ik.

      Met agar agar heb ik nog geen goeie resultaten geboekt, helaas. Moet daar denk ik nog even mee oefenen.

      Groetjes Fatima

      Verwijderen
  3. Dit ziet echt heerlijk uit..!! Jammieeee

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mmmm dat ziet er lekker uit. Ik wil de taart graag gaan maken maar kan ik de bodem ook maken van amandelmeel met kokosolie. Ik eet namelijk koolhydraatarm.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dag Sandra,

      dat kan zeker. Het lijkt mij juist een goede bijpassende smaak.
      Je hebt dan wel minder kokosolie nodig, als ik online kijk zul je met 40 a 50 gr kokosolie meer dan genoeg hebben.

      Succes!

      Verwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...