Kip/kalkoenburgers met een Grieks tintje

 
 
 
 

Ik was weer eens mijn favo ochtendprogramma aan het kijken (ready steady cook) en kreeg net het einde mee, waarin een kokkin sprak over een Griekse kalkoenburger. Ze riep wat dingen en toen was het afgelopen. Nu had ik er zin in, dus maakte ik er maar wat van.

Ingredienten:


500/600gr kipgehakt. (ik zelf had kipfilet en heb dat gemalen in een keukenmachine)
3 el turkse/griekse yoghurt.
zout
peper
1 el fijngesneden dille
1 el fijngesneden munt
1 el fijngesneden peterselie
zout
1 el (olijf)olie
ongeveer 50/60 gr. feta verkruimeld.

evt. meel om burgers te vormen.

olie om de burgers in te bakken of grillpan/oven wat je wilt.


Bereidingswijze:

Meng alle ingredienten heel goed door elkaar en laat dat in de koelkast rusten tot je het nodig hebt. De smaken trekken dan goed in het gehakt.

Ik heb er 6 grote burgers uit gehaald, maar je kan natuurlijk ook kleinere burgers maken. Wel raad ik je aan ze een beetje dik te houden zo krijg je een romige binnenkant.
Omdat bij mij het mengsel best wel nat was heb ik gebruik gemaakt van meel om de burgers te vormen. Dus meel op me handen en goed vormen.
Mocht je een grillpan gebruiken dan kun je wellicht beter olie gebruiken om de burgers te vormen.

Lekker op broodje met tzaziki saus of met andere saus.

TIP: omdat ik niet zeker wist of alle smaakten wel klopten heb ik een klein pannetje gepakt en daar een beetje van het mengsel in gedaan. Je kan ook heet water nemen en daar klein beetje gehakt in doen (plat drukken). Zo kun je veilig de kip proeven.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...