Chicken à lá Tuc!


            
  
Ik heb het ooit eens gezien bij Nigella Lawson (Nigella Bites). Heb er een beetje een eigen draai aan gegeven. Het is echt lekker! Belangrijk is dat je zelf zoveel kunt veranderen aan de kruiden etc. zolang je de kip maar door de yoghurt doet en daarna door de tuc.


Ingrediënten voor 6 personen (snack)
1 kipfilet in reepjes
yoghurt (ongeveer 200ml)
1 tl paprika poeder
snufje zout
200 gr. tuc koekjes (de b/discount merk kun je ook gewoon gebruiken!)
50gr geraspte (oude/Parmezaanse) kaas


Bereidingswijze:

Oven voorverwarmen op 200 graden.
Doe de kipfilet en de paprika door de yoghurt. Goed mengen en minimaal 2 uur in de koelkast laten marineren.
Maal de tuckoekjes grof. Niet heel fijn, zo behoud je iets knapperigs. Meng dat met de kaas.
Haal de kip uit de marinade en laat de yoghurt een beetje afdruipen, haal het dan door het tucmengsel en leg het op een ovenplaat. Bak ze knapperig goudbruin in de oven.

Lekker met ketchup/chili.   


Bron/inspiratie:
Nigella bites

2 opmerkingen:

  1. Mijn vriendin heeft deze uitgeprobeerd, volgens haar was het heerlijk. Ik ga het ook uitproberen ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ze zijn verslavend. Ik maak ze vaak bij de iftar in de ramadan. Succes

    BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...